Fouquet Restaurant Den Haag

Restaurant Fouquet

Cuisine du Marché

Even kennismaken

Woord van chef-eigenaar Sebastiaan de Bruijn

Een uitstekende leerschool

Sinds 2011 ben ik, Sebastiaan de Bruijn, de trotse chef-eigenaar van Fouquet. Voordat ik de stap heb gezet naar een eigen restaurant heb ik ruime ervaring opgedaan in andere bedrijven. Vanaf mijn 16e ben ik in de leer geweest bij diverse (sterren) chefs en heb ik bij verschillende restaurants brede kennis opgedaan in het samenstellen van smaakvolle gerechten, menu’s en de bereiding hiervan. Van brasserie tot exclusieve restaurants/hotels met michelin-sterren... ik heb er veel geleerd.

Als leerling ben ik begonnen in restaurant Chiparus (Greenpark hotel in Leidschendam), daarna Rozenrust, Restaurant/hotel Savelberg ‘Vreugd en Rust’, Amstel Hotel, De Moerbei en tot eind 2010 was ik chef-kok in het gerenommeerde Haagsche restaurant Saur. De kookkunst en het vakmanschap heb ik direct in de keuken geleerd en daarnaast heb ik de theoretische opleidingen op dit vakgebied gedaan.

Passie voor het vak, visie op koken & gastheerschap

Februari 2011 kwam de tijd om mijn visie op koken en gastheerschap vorm te geven en tot uiting te brengen in ons eigen restaurant. Samen met mijn vrouw Manon de Bruijn-Kamphuis, die mede-eigenaar is, geven wij dit gerenommeerde restaurant aan de Javastraat nieuw elan. In nauwe samenwerking met onze medewerkers maken we onze droom waar om van Fouquet een top restaurant te maken waar goede kwaliteit van producten, vriendelijke prijzen en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Graag tot ziens bij Fouquet.