Fouquet Restaurant Den Haag

Restaurant Fouquet

Cuisine du Marché

Dé restaurantgids van Nederland

Trots op de lovende vermelding in LEKKER

Keukensoort: Biologisch, Frans, Internationaal, Mediterraan.
60 plaatsen. 
Lunchmenu €29,00(3). Dinermenu €27,50(3). Huiswijn €20,00.
Gesloten: zondag. Terras. Rolstoel geschikt.

“Sebastiaan de Bruijn en zijn vrouw Manon hebben het meer dan twintig jaar oude Fouquet nieuw leven ingeblazen. Ze hebben de zaak gekocht, alles grijs geverfd, de inrichting veranderd en imponeren met aangename menu’s en een verrassend (wijn)kaart. Sebastiaan kookte eerder bij Savelberg en De Moerbei en was chef bij Saur, nu is zijn keuken puur Frans klassiek.

Na zelfgemaakte kaasstengels en geroosterde amandelen, een amuse van kabeljauwbrandade bij de prima glazen huiswijn, een Franse sauvignon, komt de vegetarische entree tarte tatin van witlof met geitenkaas. De lof heeft een aangenaam bittertje en kleurt uitstekend bij de honingdressing. Een mooi tegenwicht voor de smeuïge geitenkaas en het peperige van rucola vormen de stukjes walnoot.

Op het andere bord komt lauwwarme zalm op toast van brioche, met gepocheerd ei en crème fraîche. De hoofdschotels zijn Livar-buikspek met langoustines, en gegrilde kreeft met pancetta en rode paprika. Erbij eten we dikke frieten met mayonaise. Het hartige spek gaat wonderwel samen met het zilte zeebanket en de gerookte boter. De paprikapuntjes in de begeleidende fettucine van het andere gerecht geven extra pit.

Dragon en kreeft vinden hun bekroning in gul geschonken savennières uit 2007 die zich ook bij de andere gerechten voorbeeldig gedraagt: Franse chenin Blanc op z’n best, wat een prachtdruif! Tot slot: boerenkazen met notenbrood en balsamico-appelstroop. Wij zijn om. Welkom!”

Kunnen wij u helpen?

Direct contact

Restaurant Fouquet staat al sinds 1991 bekend als een van de beste restaurants in Den Haag. Geniet in een sfeervolle ambiance van dagverse, ambachtelijk bereide Frans-Mediterrane gerechten. Bel: 070 - 360 62 73

Reserveren

Stel uw vraag aan Fouquet